Бягство от планетата Земя

Бягство от планетата ЗемяЗаобиколени сме от сини човечета. То не бяха симпатягите от „Смърфовете“, после дойде „Аватар“, а сега и „Бягство от планетата Земя“ – Черната планета с обърната еволюция.

„Странна и страшна среда. Единственият свят, където еволюцията е в обратен ред. Тя започва с интелигентни и привлекателни същества, но скоро е нападната от грозни и агресивни, тромави и доста плашещи. Те имат странен начин за предвижване и се разделят на територии, наречени държави, чиито граници се оспорват, а това води до война. Водачът изглежда, че е победителят във войната, докато загубилият процъфтява. Също така смятаме, че хората на тази планета избират лидерите си според тяхното окосмяване по лицето. Обожават парите, супата, маркерите, нещо, което наричат конец за зъби, и този човек, казващ се Коуел (Саймън Коуел, Simon Cowell).“

Да гледаш „Escape from Planet Earth“ точно в деня, в който бе обявено, че ЦРУ признава в прав текст за съществуването на Зона 51 – свръхсекретният полигон от ерата на Студената война, който десетилетия наред бе обект на конспиративни теории за инопланетяни и летящи чинии, си казваш, че Космосът има чувство за хумор.

Гари и Скорч са двама братя – зубърът – загубеняк ( – Изкарах 12,о на галактическия изпит. Знаеш ли какво означава това? – Че не си имал приятели в училище?) и героят. Като всички братя, и те имат разногласия помежду си. Но кръвта вода не става. След като разбира, че Скорч е в опасност, Гари се хвърля презглава да го спаси. Арената на тяхното забавно приключение е Земята – страшно място, откъдето нито една разумна космическа форма на живот не се е завърнала. Дали двамата братя ще успеят да се приберат у дома?

Смело можем да кажем, че „Бягство от планетата Земя“ не е анимация за възрастни, а комедия за всички. Ще се хареса на малки и големи със своя цвят, шеги, весели персонажи и забавни заигравки: Бягство от планетата Земя

„Питър, Джаксън е повален!“
„Брус, внимавай! Уилис, бягай!“
„Джордж, Лукас, хайде!“
„Кристофър! Нолън! На крака!“

Другите ги намерете вие.

Освен това филмът не изпада в обичайните клишета за зелени човечета и космически чинии. Тук тези с големите глави и очи са сиви, а една каскада удивително напомня драматична сцена от „Денят на Независимостта“ и гонитбата на Уил Смит с неканените гости от Космоса.

Споделете част от времето си с Гари и Скорч. Няма да съжалявате, а ще се забавлявате! Оставете се в ръцете на сладките извънземни, зад които стоят гласовете на Сара Джесика Паркър, Джесика Алба, София Вергара, Роб Кордри и Брендън Фрейзър.

 

 

Свързани статии:

Коментари

коментара

Коментари

  1. […] трябва да се грижат за баланса в света и да бранят Земята от мъртъвците, които не искат да напуснат живота, […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>